NAJNOVIJA OBAVEŠTENJA-VESTI
O REALIZACIJI ARANŽAMANA 2023.

 
Na ovoj stranici možete pratiti sva obaveštenja vezana za realizaciju programa putovanja za 2022/2023., uslovljena odlukama i odredbama vezanih za pandemiju COVID-19:
1. informacije oko procedura i uslova ulaska: Grčka | Turska | Italija | Španija | Crna Gora | Egipat | Tunis | Kipar
2. uopšten protokoli o pojačanoj higijeni u smeštajnim jedinicama
3. važeći protokoli za autobuski i avio prevoz
4. putno osiguranje sa dodatnim pokrićem za COVID-19
5. "Potvrde za zamensko putovanje" - informacije
 
 

1a. INFORMACIJE OKO PROCEDURA I USLOVA ULASKA: GRČKA
- Informacije oko procedura i uslova ulaska možete preuzeti ovde. Putnici će prilikom ulaska u Grčku morati da prikažu (odštampan) dokument tj. potvrdu o zdravstvenim protokolima neophodnim za ulazak u zemlju, ukoliko su propisani (dokument mora biti i na engleskom jeziku).
- Agencija SABRA ne snosi odgovornost u slučaju neispunjenih navedenih uslova.

 

1b. INFORMACIJE OKO PROCEDURA I USLOVA ULASKA: TURSKA
- Informacije oko procedura i uslova ulaska možete preuzeti ovde. Putnici će prilikom ulaska u Tursku morati da prikažu (odštampan) dokument tj. potvrdu o zdravstvenim protokolima neophodnim za ulazak u zemlju, ukoliko su propisani (dokument mora biti i na engleskom jeziku).
- Agencija SABRA ne snosi odgovornost u slučaju neispunjenih navedenih uslova.

 

1c. INFORMACIJE OKO PROCEDURA I USLOVA ULASKA: ITALIJA
- Informacije oko procedura i uslova ulaska možete preuzeti ovde. Putnici će prilikom ulaska u Italiju morati da prikažu (odštampan) dokument tj. potvrdu o zdravstvenim protokolima neophodnim za ulazak u zemlju, ukoliko su propisani (dokument mora biti i na engleskom jeziku).
- Agencija SABRA ne snosi odgovornost u slučaju neispunjenih navedenih uslova.

 
2. UOPŠTENI PROTOKOLI O POJAČANOJ HIGIJENI U SMEŠTAJNIM JEDINICAMA
Shodno trenutnoj situaciji i merama prevencije obaveštavamo putnike da su sve zemlje usvojile protokole o pojačanoj higijeni u smeštajnim objektima. Mere su usklađene sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Radi sprovođenja određenih mera, hotelski objekti zadržavaju pravo promene načina pružanja pansionskih usluga, prijema i odjave gostiju, kao i mogućnost da pojedine servise u spa centrima, na spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, u restoranima i barovima obustave u celosti. U opisima smeštajnih kapaciteta iz ponude turističke agencije Sabra, nalaze se opšte informacije preuzete sa zvaničnih web stranica istih. Svi ugostiteljski objekti zadržavaju pravo korekcije servisa i usluga tokom čitave letnje sezone. Informacije su promenljivog karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih. 
 
3. VAŽEĆI PROTOKOLI ZA AUTOBUSKI I AVIO PREVOZ
Po trenutnim propisima nošenje maski u prevoznom sredstvu je obavezno. Molimo sve putnike da na putovanje ponesu maske.
Sve druge mere (maksimalan broj putnika u autobusu i slično) propisane u Srbiji i državama tranzita i krajnje destinacije će biti ispoštovane od strane agencije i prevoznika.
 
4. PUTNO OSIGURANJE SA DODATNIM POKRIĆEM ZA COVID-19
U želji da izađe u susret klijentima koji planiraju putovanje u inostranstvo, UNIQA je omogućila kupovinu putnog osiguranja sa dodatnim pokrićem za posledice izazvane pandemijom COVID-19.
Kao i kod standardne polise putnog osiguranja, UNIQA je klijentima omogućila da i za slučaj pandemije COVID-19, preduprede troškove od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra, koliko koštaju najjednostavniji medicinski pregledi ili hospitalizacija u inostranstvu. Polisa putnog osiguranja sa doplatkom za COVID-19 važi za sve evropske zemlje, uključujući Rusku federaciju i Tursku. Obuhvata organizaciju neophodne zdravstvene pomoći, pokriće troškova dijagnostike, pregleda ovlašćenog lekara, testiranja zbog ispoljavanja simptoma infekcije korona virusom  i nabavku lekova - bolničko i vanbolničko lečenje u zemlji boravka do iznosa od 30.000 evra. Putno osiguranje sa dodatnim pokrićem ne uključuje preventivno testiranje na korona virus i troškove boravka u karantinskoj izolaciji.
Informacije o cenama i opštim uslovima osiguranja potražite u agenciji.
 
 

VAŽNO OBAVEŠTENJE - "Potvrde za zamensko putovanje"

Dragi putnici, ukoliko ne želite da uz dodatne pogodnosti* iskoristite Vaše Potvrde o zamenskom putovanju u 2023. ili 2024. godini, pozivamo Vas da nam na email sabrapzp@sabra.rs dostavite Vaša potraživanja, sa brojem Potvrde, navedenim iznosom i nosiocem potvrde, kao i tekući račun za isplatu. Isplata će biti okončana u zakonskom roku, a najkasnije zaključnio sa 31.01.2023. godine.

*Ukoliko ipak želite da uz dodatnih 10% popusta iskoristite Vaše potvrde, takodje Vas molimo da nas o tome pismeno obavestite, najkasnije do 31.01.2023. godine, bez obaveze da tada i ugovorite aranžman.
Detaljno obaveštenje možete preuzeti ovde »

Putnici mogu ustupiti "Potvrdu" drugom licu, uz potpisanu saglasnost:
forma saglasnosti-direktne stranke .pdf
forma saglasnosti-direktne stranke .doc
Putnici koji su ugovorili turističko putovanje preko posrednika/subagenta, kontaktiraju agenciju posrednika:
forma saglasnosti-preko posrednika .pdf
forma saglasnosti-preko posrednika .doc
Za formu saglasnosti o ustupanju "Potvrde" (direknto ili preko posrednika), kontaktirajte naše poslovnice.
 
 
 
 

obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT